Hoppa till innehåll

Torsås kommun väljer säkra videosamtal för Ifo och omsorg

  När Torsås kommun väljer Säkra Videosamtal från Digitala Samtal är det fokus på en mer hållbar verksamhet som gäller. Istället för att dra i handbromsen och försöka bromsa sig ur en uppförsbacke. Så har Torsås valt att digitalisera och investera i Anpassade Videosamtal för att göra besparingar inom individ och familjeomsorgen.

  Torsås kommun i sydöstra delan av landet sitter idag med samma utmaningar som så många andra kommuner. Att möta de allt mer ökade kraven på verksamheten med fler orosanmälningar och en åldrande befolkning. Detta samtidigt som rekrytering blir allt tuffare och det allmänna samhällsklimatet leder till krav på besparingar.

  Men istället för att backa och försöka lösa dessa utmaningar på samma sätt som andra gör visar Torsås kommun att man är en framåt Kommun som vågar söka nya lösningar för att möta utmaningarna. Det är där som våra Anpassade Säkra Videomöten kommer in. Torsås kommun har tidigt identifierat att ett Anpassat Säkert Videosamtal kan ge mer än bara en besparing i resor eller tid för medarbetaren. Det kan skapa hållbarhet hela vägen ut hos medborgaren.

  Man valde lösningen Anpassade Säkra Videosamtal från Digitala Samtal. På så sätt så fick man en lösning som inte bara hanterar säkerhet, GDPR och alla övriga lagrum. Så som SOS, HSL och PDL med mera. Lagrum som ställer krav på hur man kan använda och skall dokumentera videomöten. Utan även ett anpassat system som fungerar i verksamheten. Både för IFO och HSL.


  Hanna Jerlmark – Systemförvaltare Torsås Kommun

  Några ord med kunden

  Vi sätter oss ner och pratar med Hanna Jerlmark, som är systemförvaltare i Torsås kommun, om valet av Anpassade Säkra Videosamtal

  Vilka viktiga effekter och mervärden såg ni att Digitala Samtal kommer att ge i Torsås?

  “Dels ser vi så klart minskade bilresor för personalen. Men även för klienter och anhöriga på individ- och familjeomsorgssidan som slipper ta sig till oss i alla ärenden. Det blir besparingar både utifrån ett ekonomiskt perspektiv men också ur miljösynpunkt.

  Vilken var den viktigaste anledningen till att Torsås Kommun väljer Säkra Videosamtal från Digitala Samtal?

  Vi behövde en anpassad heltäckande lösning för både individ- och familjeomsorg samt vård och omsorg för att kommunicera med patienter och klienter digitalt på ett säkert sätt.

  Så vad händer nu?

  Vi kommer att börja implementeringen på Individ och familjeomsorgssidan då det finns starka önskemål om Säkra Digitala Samtal där. Vi kommer också att titta på hur vi ska få till lösningen även vid individärenden i samband med arbetsutskott.


  Integrerat med LifeCare inför framtiden

  Torsås Kommun använder idag verksamhetssystemet Lifecare från Tietoevery. Det gör att kommunen framöver har möjlighet att integrera sina Anpassade Säkra Videosamtal hela vägen in i brukarens journal. Det ger en möjlighet att skapa ett unikt sömlöst flöde inom både IFO och HSL.

  När Torsås kommun väljer Säkra Videosamtal från Digitala Samtal har man valt att börja utan integrationer. På så sätt kommer man igång snabbt och kan uppfylla verksamhetens behov.

  Vill du veta mer?

  Vill du veta mer hur Digitala Samtal kan hjälpa din kommun bli mer hållbar. Eller är du mer nyfiken på hur Torsås och andra kommuner tänkt när de valt Anpassade Videosamtal. Tveka inte att kontakta oss eller boka ett möte så kan vi visa mer.