Hoppa till innehåll

Socialchefsdagarna 2023

  Så var Socialchefsdagarna 2023 över med massa ny kunskap och nya kontakter. Ock vilket tryck och intresse vi hade i vår monter. Det blev många och långa samtal om hur vi tillsammans med kommunerna kan bidra till att möta problemen med kompetensförsörjning och besparingar i verksamheten genom att använda våra digitala verktyg. Och som vanligt lobbade vi hårt för Mjuk Välfärdsteknik. Denna gången med helt bedårande mjuka får i montern.

  Socialchefsdagarna är utan tvekan det största och viktigaste eventet för kommunernas omsorg och socialtjänst. Årets tema var förändring oh förändringsresan. Och det märks tydligt att vi är i en förändring. Kanske inte den typen av förändring som vi önskar. utan mer en förändring i att man behöver möta utmaningar i resursförsörjning. eller kanske snarare kompetensförsörjning. Med svårigheter att rekrytera utbildad personal. Något som ställer stora krav på organisationen och den support som krävs till denna personal från erfarna medarbetare.

  Men det är även en förändring i åtstramad budget och minskade ramar. Detta samtidigt som det sker en ökning i antalet personer med behov av omsorg och insatser. Och det gäller både unga och äldre.

  Digitala Samtal kan hjälpa

  Vi kan givetvis inte lösa allt med Digitala Samtals verktyg. Men kan i alla fall hjälpa till en bit på vägen. Med våra verktyg, som kombinerar en anpassad och integrerad videolösning med skattningar och samtalsstöd, får verksamheten nya möjligheter. Bättre och enklare kommunikation mellan omsorgspersonal och legitimerad personal skapar trygghet. Både i organisationen och för medborgaren. Minskade resor frigör tid och skapar förutsättningar att kunna hantera ökningen i antal ärenden.

  Inom Socialtjänsten ger skattningar och digitala möten mer effekt i insatserna. Medborgare och medarbetare kan mötas genom trygga effektiva och öppna möten. Även här frigör ett minskat antal resor tid och minskar stress. Samtidigt som kontakten med placerade barn i och utanför kommunen ökar.

  Monterfår gör succé på Socialchefsdagarna 2023

  Men alla samtal till trots så var det nog ändå våra bedårande monterfår som var stjärnorna på hela Socialchefsdagarna. Så till den grad att vi var tvungna att dela med oss av dem i en tävling. Och vilken tävling. Det måste vara något slags rekord att 100 personer står och väntar nervöst i vår monter. Och vinnarna hoppar av glädje. Så roligt att se. Vi har fått rapporter om att fåren har det bra.

  Och med det så får vi som var i montern i år tacka alla besökare och arrangören för ännu ett bra event. Och vi kommer så klart att ses igen nästa år.

  Vill du veta mer om hur Digitala Samtal kan hjälpa din verksamhet möta framtidens utmaningar är det bara att Boka ett onlinemöte eller kontakta oss så berättar vi mer.

  Du hittar mer information om Socialchefsdagarna 2023 samt länkar till föreläsningar med mera HÄR