Hoppa till innehåll

Kostnadsfritt online-seminarium om familjerådslag onsdagen den 6 oktober

  Digitala Samtal och Höörs kommun bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium om familjerådslag den 6 oktober. Där får vi möta Socialchef Ewa Näslund och utvecklingsledare Gunnilla Kajrup-Aspeborg från Höörs kommun. Båda har lång erfarenhet av att arbeta med familjerådslag för att hjälpa individer och familjer. Vi kommer också att gästas av Tarja Heino som kommer att introducera den stora nordiska konferensen om Familjerådslag.

  Obs! Detta seminarium har redan genomförts. Men du kan titta på sammanfattningen här nedan eller se hela föreläsningen (ca 20 min)


  Agenda

  14:00 Kort introduktion av seminariumet
  14:10 Keynote av Ewa Näslund och Gunilla Kajrup-Aspeborg från Höörs kommun om vad Familjerådslag är och vilka resultat det kan ge. Vi kommer både att få höra mer om metodiken samt exempel på arbetet från Höör.
  14:30 Break-out session med diskussion om hur ett öppet arbetssätt kan hjälpa verksamheten nå bättre resultat
  14:35 Diskussion och öppen frågestund
  14:45 Tarja Heino från Finnish Institute for Health and Wellfare presenterar arbetet med den nordiska konferensen som kommer att hållas.
  14:50 Peter från Digitala Samtal pratar om arbetet med digitalisering

  Vilka är föreläsarna?

  Ewa Näslund är socialchef på Höörs kommun. Ewa har länge arbetat med familjerådslag och är den svenska ledamoten in organisationskommittén för det nordiska samarbetet inom familjerådslag. Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper om vad familjerådslag innebär och kan ge för resultat.

  Gunilla Kajrup-Aspeborg är utvecklingsledare på Höörs kommun. Hon är djupt engagerad i familjerådslag bedriver även viss forskningsrelaterad verksamhet inom ämnet. Gunilla har lång erfarenhet av metoders påverkan i verksamheten och hur dessa påverkar en individ eller familj. Hon är även drivande från kommunens sida i projektet med digitalisering av familjerådslagen.

  Tarja Heino är professor på Finnish Institute for Health and Welfare där hon leder och stöder forskningsprojekt relaterade till socialt arbete och barnskydd. Hon har forskat och följt utvecklingen av barnskydd i Finland, Norden och internationellt i mer än 30 år och har utarbetat lägesanalyser för olika arenor.

  Vill du veta mer?

  Vad är ett familjerådslag?

  Ett familjerådslag ut på att samla familj, släktingar och nära vänner för att hitta lösningar och planera inför framtiden. Svaren på lösningen finns ofta inom gruppen eller familjen. Syftet med mötet är att alla ska få komma till tals och tillsammans presentera en plan som ska förbättra för familjen eller individen.

  Vill du läsa mer om familjerådslag hittar du bra information på Socialstyrelsens hemsida här

  Den nordiska konferensen om familjerådslag

  Vill du veta ännu mer så anordnas den 11:e Nordiska konferensen om Familjerådslag av Finska Institutet för Hälsa och Välfärd (THL) den 17–19 November 2021. Konferensen är digital och utan kostnad.

  Du kan läsa mer om denna på Höörs hemsida här

  Har du frågor eller vill veta mer?

  Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om seminariet. Villd veta mer om Digitala Samtal är du välkommen att boka ett onlinemöte.