Hoppa till innehåll

Kalmar kommun väljer Säkra Videosamtal från Digitala Samtal

  Kalmar kommun väljer Säkra Videosamtal från Digitala Samtal för videokonsultation inom omsorgen. Med säker videokonsultation får kommunen en lösning som är helt anpassad för verksamheten med färdig integration mot verksamhetssystemet Lifecare1.

  När modellkommunen Kalmar väljer att gå igång med Säkra Lagliga Videosamtal är det videokonsultation inom omsorgen som är först ut. Med videokonsultationen blir det möjligt för tjänstgörande sjuksköterska att ge ett ännu bättre stöd till omsorgspersonalen och medborgaren. Samtidigt slipper Sjusköterskan åka ut på ett besök, och medborgaren får snabbare vård.

  Anpassat för verksamheten

  Säkra Lagliga Videosamtal är en unik tjänst som är helt anpassad för Omsorg och Socialtjänst. Det innebär till exempel att Kalmar kommun nu inte bara uppfyller grundläggande krav för GDPR och sekretes för känsliga videosamtal. Digitala Samtal gör det även möjligt att följa viktiga lagrum som PDL och HSL. Något som är ett krav i videokonsultation inom omsorg.

  Integrerat med Lifecare

  Ett plus i Kalmars val av Säkra Videosamtal är integrationen med verksamhetssystemet Lifecare. Med integrationen blir det enkelt att hantera omsorgspersonal och medborgare. Samtidigt som det finns möjlighet utbyta viktig information, som journalanteckningar och avvikelser.

  Vill du veta mer om varför Kalmar kommun väljer Säkra Videosamtal

  Vill du veta mer om hur Säker Videokonsultation eller Digitala Samtal fungerar. Kanske vill du veta mer om hur modellkommunen Kalmar har arbetat med införandet av Säkra Videosamtal.

  Tveka inte att kontakta oss eller boka en tid för ett onlinemöte där vi kan visa mer om hur Kalmar och andra kommuner använder Digitala Samtal och Säkra Lagliga Videosamtal.


  1 Lifecare är ett registrerat varumärke ägt av TietoEvery