Hoppa till innehåll

Innovation Day 2021

  Den 6 maj slår Blue Sciencepark upp dörrarna till årets upplaga av Innovation Day 2021. I år är programmet laddat med en massa spännande talare inom eHälsa, marinteknik och ICT. På grund av pandemin kommer eventet att ske digitalt och kommer även att vara kostnadsfritt.

  Inom eHälsospåret kommer flera intressanta föreläsningar att hållas. Dessa handlar tillexempel om god och nära vård och transformation genom innovation. Då detta intresserar oss kommer vi att sitta på första bänken och lyssna och hoppas att vi kan ses där.

  Temat på Innovation Day 2021: Digital transformation

  Vårt samhälle står just nu vid ett vägskäl. Aldrig tidigare har förväntningarna på vårt samhälle varit högre. Ändå kan flera av de utmaningar vi står inför – klimatförändringen, en global pandemi och ojämlikhet, för att nämna några – verka omöjliga att lösa på andra sätt än genom att begränsa vår nuvarande livsstil.

  Men vi vet att vi snabbt kan lösa stora utmaningar om vi bara vill – titta bara på hur digitala lösningar har förändrat våra företag under Covid-19-pandemin. Men vi måste utmana och hitta nya lösningar – med innovation och digital transformation som viktiga verktyg i vår verktygslåda.

  Spännande föreläsningar inom eHälsa på Innovation Day 2021

  Det finns flera höjdpunkter i programmet. Vi har valt ut några av dessa här nedan.

  11.05-11.20 
  God och nära vård med ursprung i innovation och digital transformation
  Patrik Sundström, Sveriges kommuner och Regioner, SKR

  11.20-11.35 
  DigitalWell Arena – transformation genom innovation
  Magnus Bården, Compare Science Park

  11.40-12.00 
  Innovation Skåne om transsektoriell innovationMagnus Wallengren, Innovation Skåne

  Digital Mässa på Innovation Day

  Under Innovation Day kommer även ett stort antal utställare att närvara digitalt. För att kunna besöka denna mässa behöver ni registrera er på Innovation day.

  Digitala Samtal ställer ut med en digital monter, och vi hoppas att ni har en möjlighet att titta in.

  Anmälan och mer information

  Ni hittar anmälan och en massa mer information på Blue Scienceparks hemsida och på Innovation Days eventsida. Följ bara länken nedan

  Missa inte BlueHealth Prize på Innovation day 2021

  För er som har missat det är Digitala Samtal nominerade till eHälsopriset BlueHealth Prize som delas ut under Innovation Day.

  Vi hoppas så klart att ni vill vara med oss när vi som en av tre finalister gör upp om årets eHälsopris BlueHealth Prize.