En liten midsommarkrönika

När vi idag, såhär dagen innan midsommar, sitter och ser tillbaka på vad som hänt hittills under 2021 är det inte utan att man blir mer än stort. Prisvinnare, en hel massa nya kunder och en etablering i Finland. Hur hände det?

Sillen är inlagd och väntar på på morgondagen och naturen står i blom. Jag sitter i en stuga i Roslagen och funderar lite. Det har som vanligt varit många och långa samtal med min kollega och medgrundare Mattias under dagen. Tankar om framtiden, hur vi skall kunna göra tjänsten bättre och nya kunder. Men också, en hel del tankar om vad det faktiskt var som hände under våren.

Att driva ett företag som går ut på att förändra samhället är inte alltid så lätt. Det är många goda ideer som aldrig nått fram. Drivna av entusiastiska personer med en önskan om att få till en förändring. Ideer som kunnat utveckla och förändra samhället till de bättre. Men på något sätt har de aldrig fått fäste.

Det är därför vi ibland behöver nypa varandra i armen Mattias och jag. För det är faktiskt andra människor och organisationer som på riktigt tror på det vi gör och vågar satsa på det. Och det är inte bara våra härliga kunder utan även även organisationer som ser oss. Så pass att de ger oss priser för det arbete vi gör med att skapa en förändring i samhället.

Tänk att vi kan tillföra i unga och äldres liv

Vi trodde nog inte att vi även i år skulle stå som vinnare. Denna gången av BlueHealth Prize under 2021. Priset i sig var givetvis en fantastisk sak. Men ännu större för oss var att vi faktiskt blir sedda och att andra tror på det vi gör. Det är en otrolig känsla.

Därför känns det ännu bättre att få ge tillbaka till samhället. Kanske kan vi till och med vara med om att förändra förutsättningarna för en hel generation. Jag pratar givetvis om de finska svensktalande barnen. Att vårt första CSR-projekt skulle bli i Finland var helt otippat. Men när vi fick veta hur man i vårt grannland såg på stödet för barn i familjer med missbruk tog det inte lång tid att bestämma oss. Varken jag eller Mattias förstod kanske när vi började med Digitala Samtal hur mycket det vi gör faktiskt kan förändra. Och det är nog en av de viktigaste tankarna vi tar med oss från våren.

Nu kommer vi att fila och tänka under sommaren. Allt för att vi skall kunna ge de förutsättningar vi kan för att skapa ett bättre liv för barn, unga och äldre.

Med det vill vi önska er alla en riktigt glad midsommar.

Peter & Mattias.