Hoppa till innehåll

Begreppet Mjuk Välfärdsteknik på Socialchefsdagarna 2022

  Det var full fart i vår monter under Socialchefsdagarna 2022. Det blev mycket prat om Säkra Anpassade Videosamtal och Skattningsverktyg. Men mest pratades det om vad begreppet Mjuk Välfärdsteknik faktiskt handlar om.

  Det är tydligt att det är en förändring som är på gång. Som hur vi skall möta våra invånare from kommunalt håll framöver. Det är tydligt att man vill hitta verktyg för att frigöra tid för att fokusera på mötet. Detta istället för att lägga tid på administration. Oavsett om mötet sker fysiskt eller via video.

  Vikten av kontakt och tillgång till någon att samtala med har aldrig varit mer på tapeten. Om det är ett resultat av pandemin, eller om det är en nödvändighet för att komma åt den ökande psykiska ohälsan är oklart. Men att behovet finns är uppenbart.

  Det var många som tog sig tiden att sitta ner och prata med oss om detta. Samt även hur Digitala Samtals verktyg kan hjälpa till att komma en bit på vägen. För oss betyder dessa samtal allt, för de hjälper oss att komma framåt och skapa den plattform verksamheten behöver för att möta medborgaren på ett bra sätt.

  Vikten av integration till verksamhetssystemet

  Flera satte även fingret på att en integrerad funktion med verksamhetssystemet är nyckeln för att få detta att fungera. Det gör oss och våra partner på bland annat Tietoevery extra glada att höra. Detta då vi arbetar aktivt för att skapa just detta.

  Så ett otroligt stort tack till alla som besökte oss. Och vi hoppas att våra samtal kommer att fortsätta med både gamla och nya kunder över hela landet.

  Mer om begreppet Mjuk Välfärdsteknik

  Vill du veta mer om begreppet Mjuk Välfärdsteknik eller vad vi pratade om kan du gå in HÄR för att få mer information.

  Eller så kan du gå in om boka ett onlinemöte direkt HÄR eller vi aknappen nedan.