Välkommen tillbaka till
Akademi Digitala Samtal
Vi är glada att meddela att vår Akademi återigen är igång! Under våren kommer vi att erbjuda inspirerande och informativa tillfällen där vi tillsammans med kunder, kommuner, forskare och experter fördjupar oss i ämnen som ligger nära våra hjärtan – digitalisering, omsorg, och framtidens välfärdstjänster.
Akademin är en neutral och kunskapsdriven plattform där vi delar insikter och erfarenheter för att stärka utvecklingen inom välfärdsområdet.
Här får du möjlighet att ta del av de senaste trenderna, konkreta exempel från kommuner som ligger i framkant, och forskningsbaserade perspektiv som formar morgondagens arbetssätt.
Vad kan du förvänta dig?
- Öppna webinarier: Lyssna på och delta i samtal med ledande experter och praktiker.
- Erfarenhetsutbyte: Hör hur andra kommuner och verksamheter arbetar med digitala lösningar.
- Praktiska insikter: Få handfasta tips och råd som kan stärka er egen digitaliseringsresa.
Vårens program kommer snart att publiceras, så håll utkik! Tills dess – se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste uppdateringarna direkt i din inkorg.
Låt oss tillsammans forma framtiden!
Välkommen tillbaka till Akademin – en plats där vi lär oss tillsammans och driver innovation framåt.
Har du några önskemål på Seminarier
Om du har några önskemål på ämnen vi skall ta upp, eller någon talare du vill se så tveka inte att kontakta oss så skall vi se vad vi kan göra.
Vårens program 2025
Vi håller som bäst på att planera och sätta datum på vårens seminarium. Flera talare är redan klara och vi kan lova en spännande vår. Eller vad säger ni om:
VITALPARAMETRAR PÅ DISTANS
Joakim Vobern, MAS i Sölvesborgs kommun kommer berätta om hur de skapat en modell för att undersköterskan kan ta vitalparametrar säkert på distans.
EFFEKTER OCH ERFARENHETER AV DIGITAL HEMTJÄNST
Sabina Andries, projektledare Digital Hemtjänst i Sjöbo, kommer berätta om effekter och erfarenheter från att införa Digital Hemtjänst.
LITE ATT TITTA PÅ MEDAN DU VÄNTAR
REAGERA – Sjukvårdens ansvar i mötet med äldre utsatta för övergrepp
Akademi Digitala Samtal bjuder i samarbete med Linköpings Universitet in till kostnadsfritt seminarium om REAGERA – screening för äldre utsatta för övergrepp.
I denna föreläsning kommer vi att få höra Johanna Simmons, som är forskningsledare på LIU för REAGERA, prata om forskningen kring övergreppen. Hon kommer även prata om om den evidensbaserade screeningmetoden REAGERA-S, som är framtagen för att hitta utsatta äldre
Se och bli inspirerad av tidigare seminarium
3 min Förhandsvisning av Seminarium om Familjeråd. Klicka här för att se hela seminariumet
Familjerådslag
Här får vi möta Socialchef och Svenska ledamoten i det nordiska samarbetet om familjerådslag Ewa Näslund samt utvecklingsledare Gunnilla Kajrup-Aspeborg från Höörs kommun.
Ewa och Gunilla kommer att berätta om grunderna i Familjerådslag samt även dela med sig av erfarenheter från Höörs kommun samt arbetet med deras stora pilotstudie.
Medverkande: Ewa Näslund, socialchef Höörs kommun & Gunilla Kajrup-Aspeborg utvecklingsledare Höörs kommun
Datum: 6 oktober 2021
Längd: 21:08
3 min Förhandsvisning av Seminarium om Familjeråd. Klicka här för att se hela seminariumet
KRAFT-Givande samtal inom äldreomsorgen
Vi får här möta Mia Berglund, Bitr. professor i omvårdnad samt Cecilia Åberg, adjunkt i omvårdnad vid Högskolan i Skövde prata om forskningen och resultaten av detta sätt att möta äldre inom vård och omsorg.
Samtalsmetoden Reflekterande KRAFT-givande samtal har sin grund i vårdvetenskap och utvecklad för att användas av vårdpersonal till att stödja äldre personer som lever med hälsoproblem i hemmet utifrån ett holistiskt perspektiv.
Medverkande: Mia Berglund Bitr. professor i omvårdnad Högskolan i Skövde samt Cecilia Åberg Adjunkt i omvårdnad Högskolan i Skövde
Datum: 29 oktober 2021
Längd: 25:49
3 min Förhandsvisning av Seminarium om Familjeråd. Klicka här för att se hela seminariumet
REAGERA – Sjukvårdens ansvar i mötet med äldre utsatta för övergrepp
Vi får här möta Johanna Simmons som är forskningsledare för REAGERA på LIU prata om forskningen och resultatet med att ta fram verktyget REAGERA-S för att screena äldre utsatta för övergrepp.
REAGERA står för Responding to Elder Abuse in GeriAtric care och är ett projekt vars långsiktiga mål är att förbättra sjukvårdens upptäckt och omhändertagande av äldre utsatta för övergrepp.
Medverkande: Johanna Simmons, forskningsledare Linköpings universitet
Datum: 14 december 2021
Längd: 30:08